pages bottom

The Hobbit: The Battle Of The Five Armies

image

Efter att den ondskefulla draken Smaug bränt ner staden Laketown och tvingat befolkningen att fly till berget The Lonely Mountain så blir han till sist besegrad. Nu vill både människor, dvärgar och andra varelser ta del av skatten som finns djupt inne i berget men den unge Bilbo kan se att kungen Thorin har förändrats och inte alls är villig att dela med sig vilket han tidigare lovat. Istället hotar ett stort krig att utbryta med flera arméer och däribland finns en mörk uppsättning av orcher som är beredda att slåss till döden.

Betyg: 3 av 5

Jag gillar fantasy men nu börjar jag faktiskt bli trött på dessa filmerna och är rätt glad att detta är sista delen. Självklart är den grafiskt välgjord men det känns nästan som att det är samma sak om och om igen. Filmen funkar att se om man har tid för den men Hobbit-filmerna var tre delar som jag faktiskt hade kunnat klar mig utan tyvärr.

Trailer

Längd: 2 h 24 min

Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Orlando Bloom, Hugo Weaving, Christopher Lee, Ian Holm, Benedict Cumberbatch, Mikael Persbrandt, Luke Evans, Stephen Fry, Billy Connolly, Cate Blanchett, Evangeline Lilly m.fl.

(Alternativ titel: “Hobbit: Femhäraslaget”)

banner ad